sunnuntai, marraskuuta 30, 2008

lauantaina, marraskuuta 29, 2008

Edit This Page Ihmisen aistit tavoittavat vain osan maailmassa tarjolla olevasta informaatiosta

ja sanoisin että mielisairas aistii jotain enemmän hänellä (ja Sinulla on kai)kenelle puhua minulla ei oikein..

Halusta, vapaasta tahdosta haluan sanoa vielä. Halu on ensimmäinen olemassaolon ehto. Se on kauneuden lähde, se on itse kauneus; mutta harvat - tuskin kukaan sitä havaitsee. Olen ymmärtänyt että ei kannata lannistua siitä mitä ihmiset huomaavat, tai ovat olevinaan huomaavansa, tai eivät huomaa.

Näen halussani pilviä, ja liekkejä, jotka aaltoilevat ja huojuvat; ja pysäyttävät ajan. Näen itse tuleen. Näen että voi sanoa että olen itse halu; että en ole ihminen ihmisten joukossa, enkä ole tämä maailma. Halu ei enää ole ehdollista. Ei ole ehdollistunut mihinkään. Ei aseta mitään ehtoja, ei itselle eikä muille.

Minä olen itse tuli. Minä olen kauneus. tervutuloa maail..

Kaikkivaltias on antanut minulle paljon katkerata
ja Kaikkivaltias on tuottanut minulle onnettomuutta?"

Mikä on Kaikkivaltias, että häntä palvelisimme? Ja mitä hyötyä meillä on siitä, että häntä rukoilemme?'
Kaikkivaltias on minut kauhistuttanut.
Kaikkivaltias on sieluni murehuttanut:
Kaikkivaltias vastatkoon minulle

https://psyka3.wikispaces.com/Havaiseminen !

Mielen filosofian ongelmat voidaan Paul Churchlandia (1988) seuraten kätevästi luokitella ontologisiin, semanttisiin, episteemisiin ja metodologisiin ongelmiin. Ontologisen tai psykofyysisen ongelman ratkaisuyrityksistä on tapana tarkastella mm. dualismia, emergenttiä materialismia, behaviorismia, identiteettiteoriaa, funktionalismia ja eliminatiivista materialismia. Myös antirealistisia lähestymistapoja on esitetty nykykeskustelussa (esim. Pylkkö 1998), samoin kuin aspektimonismin uusia versioita (esim. Bohm 1980, 1990). Lisäksi mm. mentaalisen kausaation ongelma ja supervenienssin käsite ovat viime vuosina olleet vireän debatin kohteena.

Keskeinen semanttinen ongelma on se mistä arkipsykologian termit saavat merkityksensä - sisäisestä ostensiosta, operationaalisista määritelmistä vai termin paikasta arkipsykologian lakien verkostossa? Lisäksi on tarkasteltu propositionaalisiin asenteisiin ja niiden intentionaalisuuteen liittyviä kysymyksiä.
Mielen filosofian episteemiset ongelmat liittyvät uskomuksiimme tietoisten mielten sisäisestä aktiviteetista. "Vieraiden sielujen" (other minds) ongelmassa pohditaan millaisilla perusteilla voimme tietää, että jollain toisella oliolla on tietoisia tiloja. Itsetajunnan ongelmassa tarkastellaan puolestaan sitä missä määrin jollain tietoisella organismilla voi olla välitöntä tietoa omista tietoisista tiloistaan sekä arvioidaan tällaisten introspektion avulla hankittujen uskomusten luotettavuutta.
Keskeinen metodologinen kysymys on se, mitä metodia filosofisen ja tieteellisen mielentutkimuksen pitäisi seurata - esim. fenomenologista, behavioristista, kognitivistis-laskennallista vai neurotieteellistä? Anglo-amerikkalaisessa analyyttisessä filosofiassa on viime vuosina ollut tapana korostaa kahden viimeksi mainitun merkitystä.

Tajunnan ongelma

Viimeisen kymmenen vuoden ajan ehkä tärkein mielen filosofian painopiste on ollut tajunnan ongelma. Tajunnanilmiöt ovat toki olleet keskeisiä perinteisessä mielen filosofiassa, kuten Churchlandin yllä kuvaillussa ongelmakehikossa. Silti tajunta - esim. kvalioiden kautta - on näyttäytynyt lähinnä anomaliana tai keskeisenä haasteena eri fysikalismien lajeille, oli sitten kyse behaviorismista, identiteettiteoriasta tai funktionalismista. Kognitiotieteen rinnalle on kuitenkin viime vuosina kehittynyt uusi monitieteinen tutkimusala, tajunnantutkimus (engl. consciousness studies), jolle usein on ominaista että se - toisin kuin perinteinen fysikalismi - "ottaa tajunnan vakavasti" tutkimuksen alusta lähtien. Tällöin peruskysymyksenä ei ole pelkästään miten käsitystämme tajunnasta pitää muuttaa, jotta se saadaan sopimaan tämän hetkisten esim. neuraalisten ja laskennallisten mallien raameihin, vaan vastavuoroisesti miten tieteellisen maailmankuvan ja spesifimmin neurotieteen on muututtava, jotta tajunnalle saadaan tyydyttävä luonnollinen selitys. Esimerkiksi psykologi-filosofi Antti Revonsuo on esittänyt, että tajunta pitää ymmärtää "virtuaalitodellisuutena", joka sijaitsee kirjaimellisesti aivoissa, ja tulee ymmärtää aivojen korkeampana organisaatiotasona, jota kognitiivisen neurotieteiden metodeilla ei vielä ole pystytty suoraan mittaamaan. Australialainen filosofi David Chalmers on puolestaan esittänyt teorian jota hän kutsuu naturalistiseksi dualismiksi. Siinä oletetaan että fenomenaaliset ominaisuudet ovat todellisuuden perusominaisuuksia, jotka kytkeytyvät fysikaalisiin perusominaisuuksiin psykofyysisten lakien avulla. Chalmers ehdottaa, että informaatio voisi olla yhdistävä silta fenomenaalisen ja fysikaalisen välillä.

Nykyfysiikan rooli

Tajunnantutkimuksen yhteydessä on ollut vahvasti esillä myös nykyfysiikan (kvantti- ja suhteellisuusteoria) rooli. Jos psykofyysinen ongelma ymmärretään kysymyksenä (tietoisen) mielen suhteesta fysikaaliseen yleensä, on korostettu että fysikaalinen pitäisi määritellä nykyfysiikan, ei klassisen fysiikan näkökulmasta (esim. Lockwood 1989). Nykyfysiikan rooli mielen filosofiassa ja tajunnantutkimuksessa on kätevää nähdä kahdenlaisena. Ensinnäkin on kysymys siitä miten nykyfysiikka kyseenalaistaa klassiseen fysiikkaan liittyvää metafysiikkaa, ja onko mielekästä kehittää uusi metafysiikka nykyfysiikan pohjalta (esim. Bohm 1980, ch 7). On väitetty että Newtonin fysiikka metafyysisenä järjestelmänä on eniten havaintotottumuksiin vaikuttanut metafyysinen teoria ihmissuvun historiassa (Teräväinen (nyk. Varto) 1982). Missä määrin tämä vaikuttaa edelleen mielen filosofian ongelmanasettelujen taustalla? Missä määrin naturalistisesti suuntautuneen filosofin tulisi - nykyfysiikan tulosten valossa - etsiä uutta metafysiikkaa, ja tutkia miten se esim. saattaisi muuttaa tapaamme havaita ilmiöitä ja asettaa ongelmia? Voidaanko nähdä yhteneväisyyttä nykyfysiikan piirteiden ja inhimillisen kokemuksen (esim esikäsitteellisen kokemuksen, Pylkkö 1998) välillä, vähän samaan tapaan kun Kant näki yhteyden Newtonin fysiikan ja inhimillisen kokemuksen välillä? Mitä uutta mielen filosofian ja tajunnantutkimuksen kannalta on odotettavissa tällaisista tarkastelusta? (Pylkkänen, forthcoming).

Toisaalta on aktiivisesti yritetty soveltaa erityisesti kvanttiteoriaa neuraalisten prosessien kuvaamiseen ja yritetty tätä kautta tehdä uskottavammaksi esim. että mentaaliset ja tietoiset tilat ovat pohjimmiltaan fysikaalisia (Yasue), että substanssidualismi on tieteellisesti perusteltavissa (Eccles & Beck), tai että ihmisen "ei-laskennallinen älykkyys" voisi perustua johonkin fysikaaliseen prosessiin (Penrose & Hameroff).
Lähestymistapojen perusajatus on, että mentaalisen naturalisointi ei onnistu jos fysikaalinen määritellään klassisen fysiikan pohjalta. Jos pohjaksi sen sijaan otetaan nykyfysiikka, avautuu uusia mahdollisuuksia naturalisointiin. David Chalmers on kutsunut tätä lähestymistapaa nimellä new physics materialism, "uuden fysiikan materialismi". Tällä sinänsä järkevällä näkemyksellä on ongelmana ensinnäkin se, ettei fysiikka nykyisellään tarjoa kovinkaan koherenttia ja yhtenäistä teoriaa, mikä vaikeuttaa pyrkimyksiä kehittää uusi käsitys "fysikaalisesta", samoin kuin uuden, yleisemmän metafysiikan kehittämistä. Lisäksi konkreettiset ehdotukset kvanttiprosessien roolista neuraalisissa tapahtumissa ovat vielä kontroversiaalisia.




Pelkkä suuri intensiteetti ero saattaa tuntua lähes mystiseltä. Heideggerin ajattelua kuvaa hyvin termi ”täyteläinen”.Jos tulkitsija on hyvällä tuulella hän lukee huumorilla myös sellaiset tekstit, joita hän muuten paheksuisi sisällön osalta.
Tästä kirjoitti James ja Peirce ja varmasti Meadkin. Prgagmatistit!

Teksti on merkkejä: kirjan toisensa jälkeen ja välillä tyhjiä aukkoja.
Tunne on savu, nuotti tai ääni. Tunnetta ei voi vangita kuten ei voi nyrkkiinsä ottaa savuakaan
sagapoop poli! Ajattelin pitää kirjaa en saa ajatuksia ojoon


Harhaanjohtaminen on vanhimpia taitolajeja
Määritelläänhän Suomenkin turvallisuuspoliittisessa selonteossa (2004), että informaatiosodankäynti on ”… kansalaisten mielipiteisiin vaikuttamista

Kant on uskonnollinen, eikä hänen uskonsa perustunut teoreettisille argumenteille, vaan sisäisille kokemuksille eli eksistentiaaliselle vakuuttuneisuudelle, jonka hän katsoi olevan paholaisen manipulaation ulottumattomissa. Tässä kohdassa Kant ei kuitenkaan jaa kaikkien mystikoiden näkemyksiä, sillä osa heistä katsoo, ettei mystikko voi lopulta olla milloinkaan lopullisesti varma uskonnollisen kokemuksen kohteesta. Kantin mukaan moraalilaki on kuitenkin viimeinen testi sisäisen näkemyksen oikeutuksesta. Kantin Jumala on sanaton moraali ihmisen sydämessä

oho
en ole huomannutkaan etta tämä jättiläinen mikä manta ray holdings kauniiita yhtiöitä

Pitkästä aikaa ehdin hieman pistäytyä metsässä. Kesä on kauneimmillaan. Aluskasvillisuus tihkui vettä. Kukat kukkivat, perhoset lentelevät. Meditaatio tulee sisältäni ryöppynä... Loppumatkan melkein juoksen, kuin hevonen juottopaikalle. Kuin rakastunut rakastettunsa luo.

Heittäydyn aivan levälleni graniittiseen mihrabiin, lehvien ja sammalen paratiisinvihreään mihrabiin, heittäen arba kanfotin, tallit vertin yli olan. Ja sitten vain sulan, sulan..sulan... suloiseen.. jumaluuteen.. amritaan, paramchaitanyaan.. En olisi kestänyt pidätellä enää hetkeäkään, en olisi kestänyt ihmisiä enää.. en ihmisistä ketään..


this van Gogh and nasa niilllä on vhän sama tyyli?

perjantaina, marraskuuta 28, 2008


yksfilosof in paskiainen Sometimes it's obvious , Ei varmaan kannata lähteä tuonne yöhön tähtiä katsomaan. most of the time i love juu

Astronomical seeing has several effects:

  1. It causes the images of point sources (such as stars) to break up into speckle patterns, which change very rapidly with time (the resulting speckled images can be processed using speckle imaging) I'm reading Ray Stanford's account of the Soccoro UFO landing. Here's a multiple-witness case in which an egg-shaped vehicle landed in clear view, disgorged two child-sized humanoids and left a variety of irrefutable physical evidence, including burning vegetation, "landing gear" depressions and possibly metal samples. And this is just one case. Clearly, some UFOs are physical devices of some kind.

torstaina, marraskuuta 27, 2008

Inside an autistic savant lies parallel universe.

better, best, coincidence


asuin kerran maatilalla, omallani, joka perustui tomaatin kasvatukseen. maalaiskoulu ei ollut lapsen taimelle hyva?

If you have any security related information or concerns please send
your message to the Assistant to the Ambassador for security issues at
russ_sec@diplomats.com.

This information will remain strictly confidential.

tiistaina, marraskuuta 25, 2008

Remember December ajatuksia voi siirtää


niitö voi laitella laatikoihin ja hallita.

Transkraniaalinen magneettistimulaatio eli TMS on yksi uusista keinoista kartoittaa aivojen *the most complex known object in the universe,Tiedetään, että aivojen ja mielen suhde on läheinen, ja nykyajan aivotutkijoilla onkin aivojen ja mielen teorian yhdistäminen suurimpana haasteenaan. Aivot ovat kuitenkin niin monimutkainen järjestelmä, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen, että tarvitsemme vielä muutamia suuria läpimurtoja ennen kattavaa mielen ja aivojen yhdistettyä teoriaa.* toimintaa ja ymmärtää poikkeuksellisesta toimintaa. Jotkut tutkijat uskovat lisäksi, että menetelmällä voidaan lisätä tavallisten terveiden ihmisten luovuutta tai jopa selittää yliluonnollisia kokemuksia.

sunnuntai, marraskuuta 23, 2008

lauantaina, marraskuuta 22, 2008

Kuolema on huono idea pyydan muutosta paivajarjestykseen (meilla on muuten uusi ulkomisteri
oletko huomannut..nainhan sen pitikin menna lokk the air
tämä on niitä iltoja akuankassa

perjantaina, marraskuuta 21, 2008

keskiviikkona, marraskuuta 19, 2008

Yksinäisyyden kokemus liittyy odotuksiin. Jos sinulla ei ole odotuksia..Mita ne on? Odotan tapaavani jonkun Vain henkilö itsetietaa
voi kokea yksin olon ihanana tai pahana
xmuulloin yksinäisyyden ehkäisemistä pidetään haasteena yhteiskunnalle

Minusta ei ole oikein etta jumala vaatii ihmiselta yksinaisyytta

Its a deal

Make a good world and then ill live iinit

tiistaina, marraskuuta 18, 2008

look
the
beautiful

maanantaina, marraskuuta 17, 2008

olympia

sunnuntai, marraskuuta 16, 2008

laivat pysahtyivat kun niiden kulkuun ei annettu rahaa varastot tayttyivat ja luovutettiin
otan kylla huomioon mita sina laiva
http://mudpreacher.wordpress.com/2008/02/15/do-you-have-a-god/

lauantaina, marraskuuta 15, 2008



tsai me biscota

perjantaina, marraskuuta 14, 2008


laittoi viattoman syntyman ja u oleman valiin
eika siis kertonut miksi


.

tiistaina, marraskuuta 11, 2008

Sometimes I wonder


.Naisen logiikka on keskeinen logiikan alue, jossa tutkitaan feminiinisiä konnektiiveja käyttäen sta kuinka miesten tulisi päätellä
yuo see

maanantaina, marraskuuta 10, 2008


Hyvä elää miehen kanssa

trance".Dance is present i went to the Embassy for Extraterrestrial Elohi in magic as a means of influencing the world seems to in all cultures . while pinta on yksi todellisuus "trippi" muiden joukossa, eikä aktuaalisen maailman rajoja varsinaisesti edes ole

.
Mukavasti 'pyöreä' Vaikka mikä lie letukka ! sittenkin...(huokaa syvään

lauantaina, marraskuuta 08, 2008


isoaidin kanssa kotona kahden ..Putte Wilhelmsson.” Heikka kirjoittaa: ”Wilhelmsson toteaa, että geenit on tehty DNA:sta, mutta meemit ovat sanaleikkejä. Ovatko ”länsimaiset arvot” kristillisiä arvoja Mistä uskonnossa on kysymys onko
.. lapsi on syntyjään ateisti?!
.
.
no
aikuisista jumalankieltajia sitten enaa 2%

perjantaina, marraskuuta 07, 2008

Pysahdy maailma ja maailma pysahtyi

Istoppedmyworld.Iadjustedmylife.Iwanttomovebutica
mita sina aluaisit minun tajuavan
-youre so near yet i cant reach you
take care

keskiviikkona, marraskuuta 05, 2008

Skrai


Skraidina vėjas
Pirmą snaigę mažą-

Tarsi svajonės gražios
Dar nepalietus žemės-
Sielos pamatų.
Aukštyn,į saulę atsigręžus
Sutikti pirmą snaigę
Lyg būtį pirmapradę
Ir atminty praėjusių žiemų
Speigus įrašius
Į vakarinę šalčio bangą
Išeinu...

tiistaina, marraskuuta 04, 2008

lauantaina, marraskuuta 01, 2008

:)

älä poistu ilman suukkoa äidille